Apple Watch иновация или просто поредния Smartwatch?

Apple най-накрая влезе в сферата на смарт часовниците. И след десетки неуспешни опити на други компании, може ли Apple Watch да е отговорът на проблема?

Официално представен от Apple на медийно събитие в Купертино, Калифорния., Заедно с iPhone 6 и 6 Плюс, Apple Watch (не iWatch) може да се окаже един от най-очакваните продукти през последните години. Той ще бъде достъпен в „началото на 2015“ с цена започваща от 349 щатски долара в САЩ, като цените за другите държави все още не са уточнени (по груби сметки ще бъде £ 220 или AU $ 380).

Това е първата изцяло нова категория на Apple продукт през последните няколко години, след оригиналния IPAD през 2010 г. И това е още един от поредните SmartWatch устройства, във вече насищащия се пейзаж. Ето какво знаем за него досега.

Какво прави той?

Часовникът на Apple е музикален плейър като Ipod, фитнес тракер с сензор за измерване на сърдечния ритъм, комуникационно устройство, с което ще изпращате и получавате съобщения, разговори и аудио записи, както и ръчен портал към други приложения, също. С него също можете да правите плащания чрез Apple Pay и можете да управлявате вашия Apple TV и да действа като дистанционно за свързаните с интелигентни домакински уреди.

apple-watch-features_w_600

Кои телефони са съвместими?

iPhone 5, 5S, 5С, 6 или 6 плюс. За съжаление, по-ранните Айфони не са съвместими с новия смарт часовник. Така и други телефонни платформи като Android. Това е експлозивно продукт за собствениците на iPhone, както и Gear Samsung часовници работещи само за някои телефони на Samsung, или Android Wear часовници, които изискват Android телефони.

Как действа?

Подобно на повечето смарт часовници, часовникът на Apple е проектиран да бъде допълнение към вашия iPhone. Той е предназначен да бъде сдвоен и свързан, докато го носите, за да можете да използвате повечето му функции, но също така прави някои неща, когато не е свързан също.

Apple Watch има малък, ярък дисплей, който е чувствителен на допир и също скрол-колело, корона, което действа и като бутон за допълнителни функции. Можете да използвате дисплея и въртящата се коронна,за да използвате функциите му или да ги управлявате с гласа си, чрез вградения микрофон.

Часовникът работи с чисто нов S1 процесор, снабден е жироскоп и акселерометър, и може да използва Wi-Fi и GPS сигналите на телефона. Чрез натискане на короната се стига до началния екран. Часовникът предлага много прецизно синхронизиране на времето до плюс или минус 50 милисекунди. Той също така има „Taptic“ Haptic обратна връзка, която предлага изтънчено вибрационно известяване за уведомления, аларми и други съобщения.

Подобно на iPhone 6, на Apple Watch има NFC. Това ще даде възможност да се използва с Apple заплащане директно от него, и да помогне той да действа като ключ за отваряне на вратата на хотели.

Как се зарежда?

Чрез умна комбинация от магнити и индуктивно зареждане: зарядното устройство само се долепя до гърба.

apple-watch-sensors

В колко различни стила ще се предлага?

Много, но всички те са базирани на една и съща извита правоъгълна форма на екрана. Има три различни основни стила, два различни размера и шест различни верижки, водещи до изненадващ брой комбинации. Първият вариант, Apple Watch, има корпус от неръждаема стомана, гръб от керамика и стъкло от сапфирен кристал. Спортният вариант има алуминиев корпус, композитен гръб и Ion-X стъкло. Луксозният вариант има керамичен гръб и стъкло от сапфирен кристал, но също така добавя 18-каратово злато за корпуса си.

Има по-големи и по-малки размери също, наречени „42mm“ and „38mm“, които са с размер за мъже и жени – или възрастен и дете. Каишките имат различни дизайни: Миланска примка от метална мрежа с магнити, кожена лента, която се захваща сама по ръката, сегментиран метална, класическа кожена и по-пластичната спорт каишка в ярки цветове. Те обхващат целия спектър, и можете да се обзаложите, че ще има тонове повече от други производители. Те се подменят лесно, без да са нужни инструменти.

apple_watch_iwatch_2

По какво се различава от другите Смарт Часовноци?

Часовникът на Apple е първият с който можете да извършвате мобилни плащания с Apple Pay, което означава, че ще можете да плащате с него в магазините, а вероятно и да плащате за неща онлайн, също.

Технологията за проследяване на сърдечната ставка работи оптически, подобно на последните монитори на сърдечния ритъм на китката. Четирите сапфир-обектива под часовника изглеждат много по-добре изработени, най-малкото от гледна точка на дизайн, в сравнение с други сърдечни сензори на часовници, и може би ще бъде по-точен. Все още не може да се каже как сензорите му ще отчитат, преди да се изпробва.

Също така, часовникът на Apple има за цел да имат предимство над други смарт часовници по отношение на приложения. Android Wear вече има справедливо разнообразие от приложения, но те са вторична част от часовниците на Google. Apple Watch поставя своите приложения в светлината на прожекторите върху основния дисплей, и чрез WatchKit API предоставя на разработчиците достъп за създаване на нови приложения, преди часовникът да е на разположение през следващата година. Apple разчита на силата на разработчиците да създадат много приложения, докато часовника влезе в продажба. Ето това е голяма разлика от мекия старт на Android Wear, Gear на Samsung и дори часовници като Pebble.

Apple също така добави, различен тип на работа с часовника,чрез въртящата се корона, която слива бутона за началния екран и скрол колело в едно.

Какво може да правите с него, когато не е свързан с телефон?

Apple Watch е предназначен да бъде свързан с iPhone, но също така прави някои неща самостоятелнo въз основа на това, което знаем досега: да проследява дейността и фитнес, да извършва плащания с помощта на Apple Pay, и да слушате музика, която е била записана вече на часовника. Да, часовникът ще се синхронизира плейлисти, въпреки че все още не е ясно с колко пространство ще разполага.

Може ли левичари да го използват?

Разбира се, цифровата корона е от дясната страна на часовника, но не се тревожете: ще можете да го поставите на всяка китка.

Какъв е живота на батерията?

Нямам представа. Звучи като Apple Watch ще трябва да се зарежда ежедневно, или в близост до това, подобно на други неотдавнашни смарт часовници на Samsung и Google, Android Wear линията. В идеалния случай ще е повече: най-малко няколко дни ще бъде моето желание. Часовникът няма да бъде на разположение в продължение на няколко месеца, така че това може да се промени.

Кой има нужда от него?

Добър въпрос. Когато първият IPAD дебютира, много хора го възприемаха, като „голям iPhone“ или  лаптоп без клавиатура, но той успя да си завоюва свой ​​терен. Apple Watch ще влезе в същия скептичен пазар, с още по-трудно случай да се направи: Ако това е просто един специален смартфон аксесоар или е просто излишна притурка? Много хора може да се чудят защо се нуждаят от него.

За фитнес любителите, които искат по-умно устройство за тренировка, което възпроизвежда музика, Apple Watch може да бъде точното устройство за тях. За други, Apple ще трябва да докаже колко добре часовник ще върши това, което прави, подобно на това, което трябваше да направи, IPAD.

Галерия

images  apple-watch-faces-2-580-90  MetalBands-640x359  Apple-Watch-UIapple-watch-74  apple-watch-2-theverge-7_1320_verge_super_wide  0910_apple-iwatch_2000x1125-1940x1091  og_apple_watch_edition

 

Беше ли тази статия полезна за Вас? Ако искате да добавите каквито и да е коментари или имате предложения за нас, моля напишете ги в полето по-долу.


0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *