Освен разтърсващото представяне на биометричните данни и високата цена, Galaxy S8 е телефон, който предлага изключителен преживяване за всеки  свой потребител. Големият екран е истинска повратна точка във флагманския дизайн на телефона, а камерата и гладкото изпълнение работят блестящо под пръста. Край на рамките и ограниченията. Нека водещата цена на телефона не ви възпира, това е истински премиум телефон.

+ ЗА

Удивителен, голям дисплей

Огромна сила

Страхотна камера

–  ПРОТИВ

Дразнещо биометрично отключване

Твърде скъп

Биксеби е все още незавършен

Samsung Galaxy е телефон, който не прилича на никой друг модел, който ще видите на пазара. Той е просто зашеметяващ.

Екранът е просто блестящ – най-ясният, най-отчетливият и предлага прекрасно възпроизвеждане на цветовете, за да гледате безпроблемно филми на огромния безрамков екран, който е по-голям от този на iPhone 7 Плюс.

Въпреки всички хиперлативи, Galaxy S8 не е перфектен – в желанието си да изтъкне невероятния си дисплей на преден план, други други компоненти като четеца на пръстови отпечатъци остават на по-заден план. Ако искате този телефон, ще трябва да си отговорите на този въпрос: готови ли сте да използвате скенер за ириса?

И ако търсите нещо още по-голямо и с много по-добър живот на батерията,   тогава Galaxy S8 Plus е идеалният телефон за вас – прочетете нашия преглед , за да видите дали това е телефонът за вас или по-малкият му вариянт Galaxy S8.

Ниво на сигурност

 • Biometrics добавя допълнително време за отключване на телефона
 • Скенерът с пръстови отпечатъци е на лошо място
 • Разпознаване на лице

Основният проблем, който имаме с този телефон, е свързан с начина, по който ще се впуснете в него – повечето потребители на смартфони сега очакват да използват пръстовия отпечатък, за да отключат устройството си, което го прави сигурен и означава, че не е нужно да пишете своя ПИН милиарди пъти ден.

Можете да отключите този телефон чрез лицево разпознаване, пръстов отпечатък или сканиране на ириса. По този начин увеличавате нивото на сигурност, което прави Galaxy S8 един от най-сигурните телефони.

Въпреки това, при създаването на масивния екран на предната част на Galaxy S8, Samsung е преместил скенера за пръстови отпечатъци в задната част на телефона и го е поставил на недостъпно място за повечето пръсти, когато държите телефона си естествено състояние. В резултат на това ще трябва да преместите дланта си в неестествено положение, за да стигнете до скенера и благодарение на удължената форма за пръстови отпечатъци, това може да отнеме няколко опита, за да се регистрирате. От друга страна това го прави по-малко стабилен в ръката. А от гледна точка на неудобството в ръката, Galaxy S8 Plus го завежда на следващото ниво с още по-трудно време за достигане до скенера отгоре.

А какво ще кажете за сканирането на ириса? Е, това е най-доброто изпълнение, което сме виждали от Samsung (много по-добре, отколкото сме виждали в Note 7), но все още не е перфектен.

Има моменти, когато е безупречен, когато просто ще включите телефона и ще бъдете незабавно отключен, тъй като S8 ви е забелязал очите и сте потвърдили самоличността си. (Или просто си мисли, че имаш прекрасни ириси и иска да те впечатли … но по един или друг начин, това е бързо).

Друг път, когато ходите и се движете, скенерът за ириса просто не успява да ви отчете отново и отново, което от друга страна е малко странно, тъй като работи добре и на тъмно.

Лицевото разпознаване не е особено препоръчително, тъй като пропуска да разпознае лицето всеки път, не работи при по-слаба светлина и може да бъде излъгано чрез снимка. Няма нищо по-дразнещо за тази функция, от факта, че не можете да видите дали правилно поставяте лицето си. Има определен ъгъл, под който да го задържи в оптималното.

Препоръчително е да не оставяме телефоните си отключени, което може да се изкуши някого. Може да използвате Smart Lock, където можете да настроите доверени места или свързани устройства, за да потвърдите самоличността си, по този начин просто предотвратявате крадецът да има достъп до данните, ако загубите Galaxy S8 във влака примерно.

Има моменти, когато е безупречен, когато просто ще включите телефона и ще бъдете незабавно отключен, тъй като S8 ви е забелязал очите и сте потвърдили самоличността си. (Или просто си мисли, че имаш прекрасни ириси и иска да те впечатли … но по един или друг начин, това е бързо).

Началото Bixby

Другата голяма функция, която се появи с Samsung Galaxy S8, е Bixby, асистентът на марката, който е съперник на Siri на Apple, Alexa на Amazon и не толкова интересното име на Google Assistant. Тези, които са използвали Galaxy S3 и S4, ще запомнят, че Samsung вече се е опитал да съчетае Siri с S Voice, но това беше малко безсмислено, особено когато гласовите функции на Google станаха толкова добри. В стремежа си Samsung да се състезава в арената на изкуствено интелигентни помощници, Bixby вече е част от голямата игра и явно си мисли, че може да успее, въпреки че се включва късно в играта.

Bixby Vision, е малка икона, която живее в ъгъла на камерата, чрез нея ще можете да анализирате какво се показва чрез визьора на фотоапарата (както на живо, така и от снимката) и ви информира дали можете да го купите, да разпознаете изображението и дадена информация или да ви уведоми за място, което сте проверили. Освен резултатите от разпознаването на изображения, като ви показва неща от Pinterest, пазаруващият елемент изглежда не разпознава почти нищо при старта, а опциите за местата са доста нестабилни.

Bixby Home, екранът, който живее до страната на началния екран, е много по-добър. Това е интересно и можете да закачите любимите си елементи (например Spotify) на върха за лесен достъп от всяко място на телефона. Bixby напомняния, където ще бъдете предупредени за нещата, за които сте си записвали. Можете да зададете задействане на местоположението, за да ви напомня да купувате плодове, когато преминете определено местоположение или може да ви напомня да се обадите на някого. Но нищо от това не е съвсем ново и няма абсолютно никаква причина да купите Samsung Galaxy S8 заради Bixby. Все пак не съдете Bixby. Докато в момента тя е почти безполезна като функция (асистентът на Google, който също е на борда, е по-добър и по-добре представен в момента), това не означава, че няма да е страхотно в бъдеще. Samsung е доста озадачен за Bixby и фактът, че той ще може да разбира нещата контекстуално в бъдеще. В момента тя може да работи само с няколко приложения, дори не всички. Но от този жълъд, Samsung настоява, че в бъдеще един силен дъб ще расте.

Представете си не само да сте в състояние да настроите място, за да купувате плодове, но да бъдете питан, когато някъде другаде се продават. Или да направите снимка на нещо и да я намерите далеч по-евтино онлайн веднага или да можете да помолите телефона си да прави нещата контекстуално (например: „Биксеби, можете ли да включите отоплението, когато съм на двадесет минути от дома?“).

Това е светът, който Samsung обещава, и ако закупите Galaxy  S8, ще купите това обещание. Въпреки това, точно сега, това е всичко … и няма начин да препоръчаме телефона на базата на обещание, тъй като Samsung може просто да издърпа щепсела на функция като Bixby, ако наистина не може да го направи да работи правилно.

Дисплеят

 • Най-добър екран от всеки телефон
 • Прекалено висок за използване с една ръка
 • Филмите и видеата изглеждат невероятно

Това е хубава нова функция, но в момента е излишна, тъй като изглежда няма мобилно HDR съдържание на Netflix или Amazon Prime Video … и ако има такава, е невъзможно да се намери.

Samsung Galaxy S8 има 64GB бордово съхранение заедно с слот за карти с памет, така че не можете лесно да изчерпите пространството и с мощния Exynos 8895 или Qualcomm Snapdragon 835, този телефон има достатъчно сила, за да преодолее дори най-трудните игри.

Накратко, обичаме всичко свързано с използването на дисплея на Galaxy S8. Извитите ъгли на дисплея правят всичко по-вълнуващо и от скучна работа всичко се превръща в зашеметяващо преживяване. Аудио изживяването беше интересно. В долната част на телефона има само един високоговорител, който колкото е силен, толкова е и малък. Включените в комплекта слушалки са много по-добри – настроени са на AKG. Общото качество на звука е добро. Тези слушалки са по-добри от EarPods на Apple, както и слушалките на HTC включени към телефона.

Новият TouchWiz и спецификациите на Galaxy S8

 • Изисканият потребителски интерфейс е забавен за използване
 • Отварянето на чекмеджето с приложения чрез плъзгане е изключително удобно
 • Най-мощният телефон на пазара

Samsung Galaxy S8 е един от най-мощните телефони, които някога сме тествали и всеки, който не купува Samsung поради потребителския интерфейс, живее в миналото. Това не означава, че всички ще обичат Touchwiz * UI веднага.

Интерфейса е далеч по-добър, но и Samsung работи усилено в тази насока, като полага невероятни усилия за нови подобрения. Ако Биксби беше толкова мощен, колкото марката обещаваше, можеше просто чрез команди да управляваш телефона си, а той щеше да задоволяа твоите нужди. Но за сега трябва да продължите да прокарате пръст по екрана, за да поръчате любимите си блюда например.

Новият потребителски интерфейс на Samsung Galaxy S8 е по-елегантен и изчистен от всякога. Дългото натискане на иконите води до контекстуални менюта. Един от най-големите проблеми, които Samsung ще срещне с Galaxy S8 и S8 Plus е премахването на мекия бутон отпред на телефона.

Вместо това бутоните са виртуални. Samsung предложи редица уроци, които да помогнат на потребителите да се справят с тази нова система, но това отнема известно време.

За съжаление, друга потенциално добра функция е помрачена от лошото позициониране на скенера за пръстови отпечатъци. Можете да прекарате пръст надолу върху този сензор, за да издърпате менюто за известия, което ви спестява да премествате телефона в ръката, за да прекарате пръст от горната част на екрана. Винаги включеният дисплей, е една от любимите ни функции на Galaxy S7, който е включен и надграден в Galaxy S8.

Основното нещо, което се подобри с интерфейса на Samsung Galaxy S8, е цялостният му вид и усещане. Шрифтът е чист и отчетлив, а менюто за приложения, което се плъзга нагоре и надолу е доста находчив ход. Ако не сте използвали Samsung телефони до момента, то  вие сте изпуснали много, защото на интерфейса към днешна дата е отличен и доста подобрен през годините.

Спецификаци

Странно, Samsung Galaxy S8 няма най-добрия списък със спецификации. Телефонът ще дойде или с Qualcomm Snapdragon 835, или със собствения чипсет на Exynos 8895 от Samsung, и двете заедно с 4GB RAM. Единственият предлаган капацитет за съхранение е 64 GB, но има слот за microSD карта, която може да обработва всичко до 256GB допълнителна памет. Батерията е 3000mAh афера и екранът идва с 1440 x 2960 пиксела, което се равнява на 570 точки на инч (DPI) на острота.

Но какво значи всичко това в реалния свят? Е, всъщност това означава, че Samsung е направил един от най-мощните телефони в света, с батерия, която трае цял ден, дисплей с висок коефициент на яркост.

Накратко, не съществуват много по-добри телефони на пазара.

Батерията

 • Трудно ще бъде изтощена за един ден
 • Отличен режим за пестене на енергия
 • Бързото и безжичното зареждане работят добре
 • Батерията на Galaxy S8 Plus е далеч по-добра

Животът на батерията на Samsung Galaxy S8 винаги е бил доста добър и в нашите тестове се оказа точно това. Galaxy S8 има батерия от 3000mAh. В допълнение към това, Samsung също е залага на бързо и безжично зареждане (използвайки всеки популярен стандарт за безжично зареждане) и има много начини да се уверите, че няма да изчерпите захранването си с този телефон.

По отношение на използването в реалния живот, животът на батерията на Galaxy S8 е трудно да се определи, но като цяло можем да кажем, че е достатачно добра. Например, останахме с над 60% батерия от 6 часа сутринта до обяд при често използване на устройството, а това поражда увереност в енергийния пакет.

Бързото зареждане, макар и да не се е подобрило от миналата година, е по-добро от това от всеки телефон, произведен през 2015 г. или по-рано. Започнахме да зареждаме телефона от напълно изтощена батерия и в рамките на пет минути той е достигна 7% – което показва, че е достатъчно добър и бързо зарежда. След 35 минути зареждане достига 45%, а при при 55 минутно зареждане 72% и накрая за 82 минути телефонът ви е напълно зареден до 100% .

Извършихме стандартен тест за зареждане на батерията, зареждайки телефона до 100%, а след това изгледахме 90-минутно Full HD видео с максимална яркост, като синхронизирахме различни приложения безжично на заден план, за да разберем колко ще изтощим батерията.

За целта направихме сравнение между Samsung Galaxy S7 Edge и Galaxy S8. На S7 Edge батерията спадна само с 14%, а на Galaxy S8 спадна с 19% като беше зададена висока резолюция – Full HD. А настроен на Quad HD (най-висока резолюция) спадът е 23% . Това е доста по-ниско постижение спрямо резултатите на Samsung Galaxy S8 Plus – той е постигнал 8% спад при Full HD и 11% при QHD – което наистина е много впечатляващо.

Въпреки това, преди да се задълбочите прекалено много в този резултат, трябва да се отбележи, че Galaxy S8 предлага по-голяма яркост от почти всеки друг смартфон, а когато дисплеят е настроен на пълна яркост, е малко излишно, тъй като авто-яркостта е отлична и ще ползвате по-дълго време телефона при тези условия.

Интерфейсът на батерията не се е подобрил значително от времето на Galaxy S6 или S7, и тогава и сега показва същата информация на потребителя – колко  време остава с различните режими за пестене на енергия.

Galaxy S8 също е отличен при изучаването на навиците ви за употреба на енергия, така че когато ви покаже, че имате осем часа живот на батерията, това е напълно така и означава, че можете да планирате по-ефективното използване на устройството докато намерите зарядно, а ако знаете, че ще излизате вечер, то това означава, че ще се нуждаете от презареждане.

Батерията на S8 не е брилянтна, но ще работи достатъчно добре за повечето хора. Ако искате да изпитате огромния живот на батерията, Galaxy S8 Plus е идеален за вас.

Камера

Камерата на Samsung Galaxy S8 е отново един от най-добрите. Неговата основна сила е да можете просто да заснемете желаното от вас изображение, като избирате рязкост, светлина и цвят, за да направите обектът да изглежда така, както го виждате. 12MP камерата отзад и 8MP сензор отпред са блестящи и при слаба светлина, като често правят снимки, които са по-добри, отколкото сме виждали в реалния живот.

Един от плюсовете  е, че Samsung е мислил за интерфейса. Можете да докоснете двукратно бутона за включване, за да влезете веднага в приложението на камерата или да прекарате пръста си от заключения екран. Може да отнеме няколко опита да научите ритъма, но щом свикнете, ще можете да правите мигновени и бързи снимки.

Интерфейсът на камерата е много удобен, което ще угоди на тези, които искат да използват телефона с една ръка. Прекарайте пръст отляво, за да видите режимите, които можете да използвате. Прекарайте пръст отдясно на филтрите, които можете да персонализирате.

Прекарайте пръст надолу, за да влезете в само камерата, задръжте и прекарайте с пръст бутона на снимане, за да приближите обекта си. Galaxy S8 не е блестящ при пълно увеличение, но ако просто искате да се приближите по-близо до обекта си и не искате да губите рамката, увеличението ще се промени добре. Също така има някои сладки стикери и маски.

Лесно е да се критикуваме Bixby Vision – все пак е просто безполезна. Докато би било чудесно да разпознаваме и съхраняваме всичко, Bixby точно сега идва като набор от досадни зелени точки, които поразяват визьора на фотоапарата, докато не изключите функцията, което можете лесно да направите. Но когато сте в галерията, все пак ще получите зелена точка в средата на снимката, която се опитвате да гледате, докато Samsung се опитва да ви примами да разпознаете образа чрез Bixby и Pinterest или да ви даде информация. Това определено не е нещо, което хората искат да направят и докато Bixby започне да прави нещо полезно, това ще е пречка.

Обратно към самата камера. Има нещо, което си струва да се повтаря – много рядко ще бъдете недоволни от снимките, които ще направите, дори и бързо. Единствената реална критика е, че качеството на снимките изглежда по-добро по телефона, отколкото на компютърния екран.

Една функция, която наистина харесваме, е в Pro Mode на камерата, където можете ръчно да зададете фокусното разстояние на изображението, а S8 ще създаде зелени акценти, за да ви помогне да потвърдите, че обектът е на фокус. Това не е кой знае какво, но е перфектен пример за това как Samsung се грижи приложението на камерата да е възможно най-интуитивно.

Беше ли тази статия полезна за Вас? Ако искате да добавите каквито и да е коментари или имате предложения за нас, моля напишете ги в полето по-долу.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *